MAX FACTOR CREME PUFF i BRONZER i kako jednostavno uraditi contour i highlight

 

DSC_0265

OPIS PROIZVODA

MAX FACTOR CREME PUFF Kameni puder. Može se koristiti kao kompletni make up ili za korekciju šminke u toku dana. Omogućava da podloga izgleda mat i besprekorno efektno tokom celog dana. Ovaj puder izvrsna je mešavina kremaste osnove i najprozračnijeg pudera za lice presovanog u kompaktni oblik. Može se koristiti preko hidratantne kreme ili tečnog pudera.

MAX FACTOR BRONZING POWDER Bronzing puder. Odgovara svim tipovima kože. Može se koristiti na dva načina: za zatamnjivanje kože (naročito kod scenske šminke) ili kao rumenilo kada daje prirodan i prozračan izgled, mekano naglašavajući konture lica.

DEBORAH MAXI ČETKA ZA LICE savršena za nanošenje i razmazivanje presovanog pudera, pudera u prahu i bronzera. Zaobljena četka je idealna za glatko nanošenje proizvoda na sve veličine i oblike lica.

BLUSH 32 sintetička četkica za puder.

BLUSH 12A četkica za senčenje.

RECENZIJA

Max Factor je tvorac moderne šminke. Rođen je krajem devetnaestog veka u Poljskoj, imao je desetoro braće i sestara, roditelji nisu mogli da mu priušte školovanje, pa je sa 8 godina poslat da bude šegrt u apoteci. Maximilian Factorowich je dobro naučio zanat i u predgrađu Moskve otvorio svoju prvu prodavnicu u kojoj je izrađivao i prodavao ruževe, kreme, mirise i perike. Postao je toliko popularan da je bio glavni parfimerista ruske carske porodice.

1904. godine se sa porodicom seli u Ameriku, a imigracione vlasti ga na ostrvu Ellis preimenuju u Max Factor. U vreme nemog crno-belog filma, u L.A., kreira filmsku šminku i čuveni Flexible grease paint, preteču tečnog pudera.

Dvadesetih godina prošlog veka, predstavio je široj javnosti svoju prvu kozmetičku liniju, i prvi put je upotrebljen termin make-up, „to make up one’s face“, u bukvalnom prevodu „napraviti nečije lice“. Do tada se u javnosti koristio termin kozmetika, dok se makeup koristio u pozorišnim krugovima i po kuloarima, i nije bio prihvaćen u pristojnom društvu. Poznavao je filmske zvezde koje su po prvi put učestvovale u reklamnim kampanjama, a jedan od poznatih slogana je: „You are not born glamorous, glamour is created.“, ili „Niko nije rođen glamurozan, glamur se kreira.“.

Posle izuma filma u boji, mnogi glumci su odbijali da se pojave na platnu, a Max Factor kreira Pan-Cake, „palačinku“, prvi presovani puder koji je bilo moguće nanositi vlažnim sunđerom, pokrivao je nepravilnosti sa mat finišom, a kada je pušten u prodaju postao je najprodavaniji makeup proizvod svih vremena.

 1953. godine nastao je Creme Puff.

                                                                    

Ovaj puder je koristila moja baka, zatim mama, i do dana današnjeg je malo menjao pakovanja, ali je proizvod ostao nepromenjen, fina mekana tekstura i sinonim za kameni puder.

Boje znam napamet, petica je translucent i odgovara svima, pa se često dobija kao poklon uz kupovinu tečnog pudera, trinaesticu koristim za setovanje kada malo pocrnim, 42 deep beige mi služi za konturiranje lica preko zime.

DSC_0273

                             

Pored ovih pudera finog mirisa, koji je za mene oličenje pudera, a dolaze sa aplikatorom za popravku šminke, postoje i dve boje bronzera bez mirisa i bez aplikatora. Leti konturiram lice bojom 02 bronze, koja je bez shimmera, dok 01 golden ima sjaj i koristim ga kao rumenilo. Mogućnosti su nebrojene, obe boje su jako lepe i možete ih koristiti kako vam odgovara.

DSC_0271

DSC_0268

DSC_0267

NAPOMENA

MAX FACTOR CREME PUFF 21 g i BRONZING POWDER se prodaju u svim drogerijama, preporučena cena je 839 dinara, ali ih često poklanjaju uz tečni puder. DEBORAH četkice se mogu naći u Lilly drogerijama i Jasmin parfimerijama, cena MAXI četke je oko 1400 dinara, a Blush četke prodaje Alexandar cosmetics i imaju jako povoljne cene, Blush 32 je oko 500, a Blush 12A oko 300 dinara.

SAVET

DSC_0280

Za svakodnevno nanošenje podloge, kontur i highlight imam jako malo vremena, jednostavna je rutina i može se jako brzo savladati:

  • čišćenje micelarnim losionom, osuši se;
  • fluid i sačekam tri minuta da upije;
  • nanosim tečni puder četkicom Blush 32, kružnim pokretima, jer se jako brzo i ravnomerno nanese, a dobija se ispolirani prirodan izgled;
  • uvučem obraze i kabuki četkom nanesem puder za konturiranje ispod jagodica, na čelo uz liniju kose, duž vilica i malo sa obe strane nosa (tamnija boja vizuelno smanjuje);
  • nasmejem se i na obraze, samo na deo koji se smeje nanesem rumenilo ili bronzer, velikom četkom koju otresem pre nanošenja (velika četka Deborah Maxi je dobra za bronzer i rumenilo za početnike i smanjuje mogućnost greške);
  • nanesem na T-zonu puder za setovanje velikom četkom;
  • namažem highlighter Max Factor eye luminizer na predeo ispod oka i na delove koje želim da istaknem;
  • nanesem korektor malom četkicom Blush 12A tamo gde je potrebno.

By JSS

pharmjelena

 

5 thoughts on “MAX FACTOR CREME PUFF i BRONZER i kako jednostavno uraditi contour i highlight

  1. Koji fluid koristiš?
    Ranije sam dugo koristila translusent sada sam prešla na bjurios pa tako kao bronzer koristim njihovu čokoladicu, u potrazi sam za higliterom za svaki dan!

    Sviđa mi se

Postavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.