NUXE Crème Fraîche de Beauté krema, serum i maska

 

Hidratacija kože je osnovni preduslov odlaganja nastanka bora i neophodna je svima, od 7 do 107 godina, a posebno u toku zime, kada smo izloženi vetru, hladnoći i zagrejanim prostorijama, pri čemu se povećava isparavanje vode iz kože, pa čak i masna koža može postati dehidrirana, a da ne govorimo o suvoj koži. Znakovi dehidrirane kože su zatezanje nakon umivanja vodom, osećaj neprijatnosti, gubitak sjaja i volumena kože. Rešenje su serumi, kreme i maske za hidrataciju, bogate biljnim uljima i uzimanje dovoljno tečnosti.

NUXE Crème Fraîche de Beauté je nastala 1999. godine i od tada je malo preformulisana, ali ona je dugi niz godina jedna od tri najprodavanije linije za hidrataciju u francuskim apotekama. Aliza Jabès, žena koja je osnovala brend kaže: “Crème Fraîche de Beauté udovoljava svim standardima prirodnog, učinkovitog i inovativnog proizvoda koji sam zamislila, a povrh svega, poštuje moje obećanje ženama – više i više užitaka.“

U sklopu toga, ovi proizvodi imaju jak cvetni miris, koji očarava; gornje note čine osvežavajuća frezija i petitgrain (list gorke narandže), srednje note cvetovi narandže i latice jasmina, dok je baza drvenasta. Miris vas momentalno vodi u neke egzotične predele, opija i opušta.

NUXE koristi biljna mleka bagrema, žutog graška, zelenog čaja, badema, zobi, kokosa i soje, od kojih svako ima jedinstveno bogatstvo sastojaka za hidrataciju i omekšavanje kože. Ekstrakt crvene alge sa Baltičkog mora (lat. Furcellaria lumbricalis) sadrži molekule slične hijaluronskoj kiselini, koje omogućavaju „zaključavanje“ vode u dubljim slojevima kože.

Nega se počinje serumom, koji je uvek koncentrovaniji od kreme, a omogućava njeno bolje upijanje i bira se na osnovu stanja kože. Masnoj koži za dan nije potrebno ništa više od ovog seruma, a svi drugi tipovi kože treba da prate serum odgovarajućom kremom.

Tekstura je u vidu krem gela, a bazu čine glicerin, ulje makadamije i lauroyl lysine, derivat aminokiseline, koji odlično omekšava kožu. Koža je odmah glatka, mekana, svilenkasta na dodir, a nema silikona, koji je samo prividno čine glatkom.

Dobra je podloga za šminku, kako samostalno, tako i praćen fluidom ili kremama, a hidratacija je odlična.

Ši puter, glicerin i ulje makadamije čine puterastu teksturu kreme za normalnu kožu, koja se topi i nestaje na koži, ostavljajući je glatkom i nahranjenom. Tu su i alantoin i aloa vera.

Pored ove kreme postoji i fluid sa matirajućim prahom, kao i bogata krema za suvu kožu.

Kada nanesem kremu posle seruma, uvek se setim pesme „sealed with a kiss“, ili zapečaćeno poljupcem, pri čemu su u vodi rastvorljive aktivne materije seruma, sprečene da ispare, zahvaljujući masnim komponentama krema, koje sa druge strane, štite stvarajući nevidljivi film na koži.

Maska je rešenje za nestrpljive, jer za desetak minuta, dobijate sasvim novu kožu; veoma cenim maske sa visokim udelom prirodnih sastojaka, jer čuda čine, a ovde ih je oko 95%.

Tu su pomenuta botanička mleka, glicerin, ulje makadamije, a maska je hidratantne teksture. Ona sadrži alkohol, ali to ne bih primetila da nisam pogledala sastav.

Nanosi se u debljem sloju i uklanja posle desetak minuta toplim vlažnim tupferom, ako išta ostane, jer koža obično sve popije.

Može se nanositi nekoliko puta nedeljno na ovaj način ili preko noći, umesto noćne kreme, a koža je meka, osvežena, sjajna i umirena.

NAPOMENA

Preporučena cena seruma je 3648 dinara, kreme za normalnu kožu 3233 dinara i maske 2379 dinara, a NUXE možete da kupite u apotekama širom Srbije link.

*PR uzorci

By JSS


PRATI

BLOGLOVIN‘ INSTAGRAM

FACEBOOK


8 thoughts on “NUXE Crème Fraîche de Beauté krema, serum i maska

  1. Znam da je tesko poverovati,ali iako nemam masnu i problematicnu kozu,retinol mi nikada nije izazvao nikakvu reakciju,naprotiv koza mi je neuporedivo lepsa sa njim,a koncentrat duze koristim,definitivno je od tonika…Ponovo mi ne odgovara nesto sto vecini prija i sto se hvali,sta cu😁Nije to tolika reakcija,ali za moju kozu dovoljna😜Ovaj Nuxe serum bih probala,sve vise ne mogu bez istih…

    Sviđa mi se

  2. Ne znam zasto me Nuxe nikad nije privlacio…Mozda sto je moj prvi susret s ovom,po svim parametrima divnom kozmetikom,bila bb krema koja mi se uopste nije dopala,nijansa,tekstura,miris…sve je bilo pogresno,a znam dosta zena kojima je odlicna.Ova linija ima sve pozitivne recenzije,a cim je tu i tvoja,kao definitivna i retko merodavna potvrda,moram da obratim paznju😜Da iskoristim priliku i pitam te za savet.Isprobala sam Lipo tonik sa 5 posto vocne kiseline.Mislim,zima je,pravo vreme za iste,znam da ih odlicno podnosim…Ali,avaj.Dve noci zaredom sam ga koristila,u pocetku nista nisam osetila,ali je sad tu zatezanje,gotovo neprimetno konstantno peckanje,na neki m delovima i blago ljustenje…Osecaj kao da sam izgorela na suncu.Vrat mi e crven,sto mi je narocito cudno,jer mi je lice osetljivio,a on nikada ne odreaguje.Bioderma sebium serum mi nikada nije pravio takav problem.Da li da pokusam jos koji put,kako bi bilo najbolje koristiti ga,tj.na koliko dana ili da ga definitivno odbacim?Hvala😘

    Sviđa mi se

    • Draga Anaa, neko vreme nemoj koristiti taj tonik, dok se koža ne oporavi, uzmi neku kremu za osetljivu kožu ili baš namensku rekonstruktivnu, Noreva ima odličnu. Posle možeš da probas da koristiš taj tonik jednom nedeljno. Ako ponovo dodje do reakcije, izbaci.
      U više navrata sam pisala da Nuxe nije za osetljive. To je linija za žene koje vole luksuzne i mirisne proizvode. BB krema je malo „punije“ teksture i karakterističnog mirisa, meni recimo odgovara preko zime.

      Sviđa mi se

      • Trenutno koristim Caudalie hidratantnu kremu,Roc koncentrat i Hada labo hidrator…Jako mi je prijalo,ali sam kao majmun,sve bih da probam,jos ako moze sad i odmah😁Nemam problem s luksuznim kad prilike dozvole😂Mirisljavo volim,ali mora da me pogodi,mada sam provalila da sto manje mirisa i sastojaka ima,vise mi odgovara,isto vazi i za proizvode za telo…Meni je Uriage CC jedina od tih „multifunkcionalnih“ krema koja mi je odgovarala u potpunosti,iako volim takve stvari,definitivno se slazem sa onim sto cesto ponavljas,dobra krema i dobar puder,a precice zaobilaziti😁

        Sviđa mi se

  3. A ja se setim tebe kad vidim nuxe, i očekujem da ćes i ti tako u jednom momentu da se baciš na pravljenje kreme!! Ja imam pravo da zamišljam a ti kako hoćeš 😉
    Svidja mi se ovo,sve!!!

    Sviđa mi se

Postavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.