TOP 5 KOZMETIČKIH PROIZVODA BEZ KOJIH NE MOGU

 

DSC_0253

Pet kozmetičkih proizvoda je bilo veoma teško izabrati, jer ih koristim u mnogo većem broju, ali sam se na kraju odlučila za one koje sam bukvalno potrošila u količinama koje se mere kilogramima i litrama, i koje sam kupila bezbroj puta. Ne mogu da živim bez micelarnog losiona, tečnog pudera, bronzera, kreme za ruke i kapi Chanel-a.

LA ROCHE-POSAY FIZIOLOŠKI MICELARNI RASTVOR

DSC_0273

Micelarni rastvor koristim poslednjih sedam godina, dobila sam Vichy-jev, i moja prva reakcija je bila: „Ta vodica da ukloni maskaru! Kako da ne!“. Stajao je neko vreme na polici, nestala mi je regularna kombinacija mleka i tonika, i odlučila sam da ga probam. Mom oduševljenju nije bilo kraja, nemasno, vodeno, a topi sve nečistoće, i masne i nemasne, i hidrosolubilne i liposolubilne. U hemiji postoji pravilo: „Slično se u sličnom rastvara.“ , ali molekule koje formiraju micele imaju hidrofilne glave i hidrofobne repiće, ponašaju se dvojako, pa u vodenom rastvoru formiraju posebne tvorevine koje skupljaju SVE nečistoće, ne razmazuju samo, i potpuno ih uklanjaju sa površine kože.

http://www.drcruzan.com

LA ROCHE-POSAY micelarni rastvor delotvorno i nežno uklanja šminku, sa lica i oko očiju, ne remeti fizološku ravnotežu kože, a njegova osnova je termalna voda bogata selenom i drugim antioksidansima. Posebno prija nadraženoj, masnoj i mešovitoj koži. Koristim ga ujutro, pre šminkanja, jer je potrebno ukloniti sebum, produkte metabolizma i ostatke noćne kreme pre nanošenja dnevne kreme. Kod mešovite i masne kože treba mnogo više uložiti u preparate za čišćenje, jer se krema ne apsorbuje, ako koža nije propisno očišćena, a samim tim nema efekta. Uveče je pravo uživanje njime skunuti svu šminku u jednom potezu, bez korišćenja više koraka i proizvoda. Ako se ne šminkate puno, nije potrebno umivati se, ali ja to činim, jer mi je koža masna, a posle toga nanosim losion sa mlečnom ili glikolnom kiselinom.

BOURJOIS NEW HEALTHY MIX FOUNDATION

DSC_0265

Obožavam tečne pudere i uvek imam najmanje pet na polici, koje koristim u zavisnosti od raspoloženja i prilike. Ovo je puder koji obavezno imam i jedini je kojim sam zadovoljna kada se nanese prstima. Divno hidrira, izgleda prirodno, a detaljnu recenziju možete pročitati ovde.

ARTDECO BRONZER

DSC_0263

Posle tečnog pudera, za brzo osveženje lica, nanosim ARTDECO bronzere, koji su u sezonskim limitiranim kolekcijama, a ja ne propuštam ni jednu. Kutije me očaravaju, a i njihov kvalitet i izbor boja, koje se stapaju u savršenu celinu. Recenziju za prolećni ART DECO JUNGLE FEVER bronzer čitajte ovde, a sada željno iščekujem GLAM MOON AND STARS.

EUCERIN PH5 KREMA ZA RUKE

DSC_0270

OPIS PROIZVODA

Veoma blaga, ali efikasna krema za ruke koja aktivira odbranu kože za dugotrajnu zaštitu i hidrataciju.

Često pranje, promene temperature i izloženost elementima su samo neke od svakodnevnih razloga zašto ruke mogu da postanu osetljive i suve. Eucerin pH5 Krema za ruke je specijalno kreirana da se suprotstavi ovim stimulansima pružajući 18-časovnu zaštitu od isušivanja. Sadrži pH5 enzimsku zaštitu, za koju je klinički dokazano da jača prirodne odbrane kože iznutra, pomaže u obnavljanju pH nivoa i smanjuje gubitak hidratacije. Zahvaljujući dekspantenolu, formulacija ima i isceliteljska svojstva. Koristite koliko god je često potrebno, za kožu koja deluje meko i nežno.

Izvor: eucerin.rs

Kod Eucerina ne treba ništa objašnjavati, sve je nemačkom preciznošću definisano. Dodaću samo da ovu kremu godinama obilno mažem pre spavanja i držim pod kontrolom svoje suve ruke sklone ekcemu i kontaknom dermatitisu, jer čim je nemam nekoliko dana, moram da posegnem za kortikosteroidom. Ne znam koliko sam kilograma potrošila tokom godina, ali znam da moj suprug, koji takođe maže ruke pre spavanja traži isključivo nju; imam uvek više krema za ruke, pošto eksperimentišem i pokušavam da mu podvalim da bi se potrošile, ali ne…

CHANEL CHANCE EdP

DSC_0255

OPIS PROIZVODA

Chance je „sreća“ u prevodu sa francuskog. Chanel i Chance zvuče toliko slično kao da su stvorene jedno za drugo. Chance je jedini Chanel-ov miris koji ima kruglu bočicu za razliku od klasične kocke Chanel #5, ali nije slučajno jer je to „kolo sreće“. Talas ekstremne svežine se sreće sa cvetnom notom i nastavlja uz senzualno začinsku melodiju. „Chance je tornado… Vrata koja su otvorena radi pustolovine i nepoznatog, kao usta spremna za poljubac.“

U visokim notama je ružičasti biber, limun, ananas. U srcu je zumbul, jasmin i iris. U bazi je amber, pačuli, vetiver i beli mošus.

Izvor: punmiris.com

Šta još reći o Chanel-u… Kada se obučem elegantno, kada želim da ostavim utisak, stavim kap, preko zime, dok preko leta koristim njegovu svežiju verziju u formi body mist-a, o kojoj možete da čitate ovde.

Bez kojih 5 kozmetičkih prozvoda vi ne možete? 

By JSS

pharmjelena

 

14 thoughts on “TOP 5 KOZMETIČKIH PROIZVODA BEZ KOJIH NE MOGU

  1. Povratni ping: La Roche Posay micelarni losioni – BeautyAxiom

  2. Godinama sam bila vjerna Nivea Q10 losionu, Garnier liniji za masnu kožu, Palmolive i Dove kupkama, Švarckopf sprej-balzamu i Rexona dezodoransima.
    Sada je Alverde većinski zastupljen u mojoj rutini jer mi sve što sam isprobala odgovara a još uvjek uvodim i isprobavam nove stvari od njih.
    Mojih 5 omiljenih:
    Artdeco bronzer Hello Sunshine, Deborah Natural rumenilo 02, Exfoliac BB krema (otkriće!) i Exfoliac piling za lice i Lycia tračice za lice (već 15 godina!)

    Pudere ne volim i nemam omiljeni

    Sviđa mi se

  3. Odavno zelim ovaj Bourjois puder,pogotovo zbog mirisa a i svi ga hvale tako da ne sumnjam u njegov kvalitet.Inace svi proizvodi koje koristis su vise nego dobri,vidi se da znas da izaberes samo dobre proizvode.

    Sviđa mi se

  4. I dalje sam fascinirana delovanjem micelarnih rastvora i reakcija je bila identična: Ma, da , kako da ne… Ali sam se prevarila! Od tada ih redovno koristim, nekad i kada nisam našminkana, tonik zamenim micelarnim rastvorom, jer sam primetila da odgovaraju mojoj koži.

    Sviđa mi se

    • Lrp gel za umivanje,Duo +.Konjac sundjer kojim se umivam svakog dana! Frimen maska za lice od limuna i gline i Ulje kostica grozdja(Marigold kozmetika),koje koristim kao kremicu!! 😀 Kada bi mi neko oduzeo ove stvari,doslovno bih pala u depresiju!! 😀

      Sviđa mi se

Postavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.